Bitrix24 FAQ

Listen er ikke ordnet på nogen bestemt måde, så efterhånden som den bliver længere, prøv at skimme den hurtigt igennem eller brug søgemekanismen. Finder du ikke, hvad du søger, kan The No Crisis Company tilbyde support.

Jeg kan ikke logge ind, har glemt mit password, o.lign.

Bitrix har samlet en række ofte stillede spørgsmål omkring login, sammen med nogle gode svar, på denne side.

Er Bitrix russisk?

Både ja og nej, det er varemærket for et firma, som hedder Bitrix, Inc. og er baseret i Alexandria, USA. Stifterne er oprindeligt fra Rusland, og produkterne har fået stor succes i Rusland og omegn, hvor de i øvrigt markedsføres af firmaet 1C-Bitrix. Desuden har man en udviklingsafdeling i Kaliningrad (på samme måde som så mange andre vestlige firmaer har udviklere i andre lande).

Bitrix24 og Bitrix Site Manager (et CMS, der p.t. ikke sælges udenfor det tidligere Sovjetunionen) bruges i øvrigt af virksomheder i hele verden.

Når du køber Bitrix24 hos The No Crisis Company, så får du et produkt, der er markedsført og distribueret af Bitrix, Inc. i USA. Online-versionerne af Bitrix24 bliver så til gengæld hostet i Frankfurt for europæiske kunder.

Findes Bitrix24 på dansk?

Nej, ikke endnu, men det er muligt for partnere – dvs. også The No Crisis Company – at oprette en ny sprogversion af de selv-hostede udgaver. Det er der nogle partnere, der har gjort for en række sprog, men endnu ikke dansk. Som kunde på en selv-hosted udgave kan I også selv oversætte produktet til dansk ved hjælp af en funktion til dette i systemet, eller vi kan gøre det for jer eller sammen med jer. Kontakt os gerne, hvis det har interesse.

Bitrix24 online findes på en række sprog, og man kan som bruger skifte mellem dem via en knap i bunden af skærmen. Forskellige brugere kan således arbejde samtidigt på forskellige sprog.

Skift sprog i Bitrix24

Hvor opbevares vore data, når vi bruger Bitrix24?

Bitrix drifter Bitrix24-online på Amazon’s cloud-platform, hvilket indebærer placering på diverse datacentre rund omkring i verden. Euopæiske kunder får dog deres Bitrix24 driftet på centre i Frankfurt.

Hvis I bruger en selv-hosted version, kan I placere den hvor som helst, f.eks. også på et hostingcenter, der har data placeret i Danmark.

Vær opmærksom på internettets globale natur: når en fil i Bitrix24 Drive previewes, sker det f.eks. via en service fra Google – og dermed findes filen midlertidigt et sted i verden, hvor denne service er placeret. Når filer redigeres via Google Docs eller Microsoft Office Online, som Bitrix24 integrerer til, placeres filen tilsvarende midlertidigt på jeres konto hos den respektive service.

Bitrix24 Mail tilbydes i samarbejde med Yandex, der benytter datacentre rundt omkring i verden. Det er ikke til at sige præcist, hvor de enkelte e-mailkonti er placeret, men med en vis sandsynlighed vil danske kunders konti være placeret på datacentre i Finland.

Hvad skal man vide, før man importerer data til Bitrix24?

Tænk på, at data skal være i samme format i både det system, de kommer fra, og Bitrix24. Hvis du importerer en kundeliste fra Excel i UTF-8 format, så husk at markere importen i Bitrix24 som værende i UTF-8 format.

Et godt råd er desuden at kontrollere, at data er kommet rigtigt ind, inden I begynder at bruge dem. Så har I stadig muligheden for at slette og begynde forfra. Prøv eventuelt at importere en lille mængde data, gerne med danske bogstaver og andet, I tror kan give problemer, og se, hvordan det går, inden I importerer resten.

Med den rigtige opsætning burde det gå godt. Ellers kan The No Crisis Company hjælpe.

Kalenderen har ikke de samme tidspunkter i Bitrix24 og i iPhone. Hvad er der galt?

Sandsynligvis er tidszonen ikke indstillet ens i Bitrix24 og din iPhone. Begge har muligheden for at vælge “automatisk” som tidszone, men det virker ikke altid. Prøve at sætte tidszonen begge steder til det samme, f.eks. København. Det plejer at hjælpe.

Det samme gælder for alle andre kalender-synkroniseringer.

Kan man ændre sit Bitrix24-kontonavn?

Bitrix24 Free har man et website, der hedder noget i retning af “mitnavn”.bitrix24.com – og der kan “mitnavn”-delen ikke ændres senere, så det er vigtigt at vælge et navn, I kan leve med fremover. I Standard og Professional kan “mitnavn” ændres. Dette sker via Bitrix’ helpdesk.

Hvis I bruger Bitrix24 Professional, kan I bruge jeres eget web-domæne, som I kan ændre efter behov. I de selvhostede udgaver er I under alle omstændigheder nødt til at bruge jeres eget domæne.

Kan man ændre sit administrator-login?

Ja, man kan ændre administratorens login, dvs. e-mailadresse, selv om Bitrix generelt anbefaler, at man vælger et sådant login, der ikke knytter sig til en bestemt person, og som derfor ikke behøver at ændres. Anbefalingen skyldes, at det så umiddelbart er lettere at give administrator-rollen til en anden.

Kan man være bruger eller administrator på flere Bitrix24-løsninger samtidigt?

Ja. Bitrix har gjort det muligt at bruge Single Sign-on på flere forskellige Bitrix24-løsninger, således at man altid har samme login til dem alle, og nemt kan vælge hvilken af dem, man vil arbejde på nu. Dermed man man også være logget ind på mere end én Bitrix24-løsning på samme tid på samme computer.

Hvor tit bliver der sendt e-mail-notifikationer?

For at undgå, at Bitrix24-brugeres mailbokse bliver overfyldt med notifikationer, gælder nogle regler, der skal begrænse mængden.

Grundregler

Der bliver som udgangspunkt kun sendt e-mail-notifikationer, når man ikke er aktiv på Bitrix24. Det defineres sådan, at hvis man er logget på og har gjort noget på systemet indenfor de seneste 10 minutter, får man ikke en e-mail sendt med besked om, f.eks. at en kollega har skrevet en meddelelse i aktivitetsstrømmen.

Meddelelser, chat-beskeder osv. behandles som udgangspunkt alle på samme måde af notifikationssystemet.

Forskellige typer af notifikationer, både på e-mail, mobil og i Bitrix24’s web-brugerflade, kan slås til og fra med funktionen “Configure notifications” som man finder i den menu, der viser sig, når man klikker på sit navn i øverste højre hjørne af vinduet.

E-mails har ikke nogen bestemt udsendelsesfrekvens men afsendes straks og dukker normalt op indenfor 10 minutter efter at det, der notificeres om, er skrevet. I sjældne tilfælde kan der gå længere tid, f.eks. i forbindelse med at serveren er ved at blive opdateret el.lign.

Specifikt

Man får kun e-mail-notifikationer om det, der skrives i aktivitetsstrømmen, hvis man er nævnt direkte som modtager. Det er således ikke nok, at modtageren er en gruppe eller en organisatorisk afdeling, man er medlem af. Har man selv skrevet noget, får man e-mail-notifikationer, når nogen svarer med en kommentar. Tilsvarende får man e-mail-notifikationer, hvis man bliver nævnt (med “Add mention”-funktionen) i en meddelelse eller en kommentar.

Generelt får man e-mail-notifikationer om kalender-events o.lign., hvor man er nævnt direkte.

I en gruppe får man e-mail-notifikationer om alle nye meddelelser i aktivitetsstrømmen, hvis man har slået det til (der er en knap til dette i øverste højre hjørne af gruppe-vinduet). Ellers får man kun e-mail-notifikationer, hvis man er nævnt eller der svares på den besked man selv har skrevet.

Hvad er Bitrix Site Manager?

Da Bitrix startede for mange år siden, havde man et content management system på programmet, et CMS, som efterhånden udviklede sig i to retninger – dels et system til intranet, CRM og samarbejde, der i dag hedder Bitrix24, og dels et system til websites og webshops, der hed Bitrix Site Manager og som nu ikke længere sælges udenfor det tidligere Sovjetunionen – som følge af den store succes, Bitrix24 har fået, har Bitrix valgt at fokusere på dét system.

Jeg har flere spørgsmål – hvem kan hjælpe?

Du er velkommen til at henvende dig til os med dine spørgsmål om Bitrix24. Brug gerne vores support-side.

Bitrix har også en meget omfattende FAQ med svar på det meste – find FAQ’en som en del af den generelle Bitrix24-helpdesk, der også rummer andre former for hjælp samt muligheden for at oprette en supportsag.